Biologische kleding van biologisch katoen: waarom ook alweer?

cotton-plantBiologische kleding wordt steeds populairder. Steeds meer mensen dragen bewust eerlijke kleding van biologisch katoen. Of onbewust: wist je dat C&A de grootste verkoper ter wereld is van kleding van biologisch katoen? De kleding is niet eens duurder dan kleding van gewone katoen. Dit terwijl C&A een hogere prijs betaalt voor bio katoen. Mede om deze reden gingen er in 2010 maar liefst 23 miljoen kledingstukken van gecertificeerd biokatoen over de toonbank. Het aandeel biokatoen is nu al 13% van de totale collectie. C&A wil in 2020 100% op biokatoen overgaan. De impact in het land van productie is enorm: ruim 15.000 boeren in India profiteren hiervan!

Zoek je kleding van biologisch katoen voor vrouwen en mannen? Kijk dan eens bij ShopjeGroen.nl!

Goed nieuws dus, maar het blijft lastig om leuke kleding van biologisch katoen te vinden in de winkelstraten van Nederland. Voor ons klinkt dit als een luxe probleem. Voor mensen in de katoen industrie is dit een levensbedreigend probleem. Zij leven door de extreme hoeveelheid gebruikte pesticiden een  ongezond en gevaarlijk leven. De lage prijs die ze krijgen voor katoen leidt tevens tot extreme armoede.

Een aantal feiten over de katoenindustrie:

- 25% van alle landbouwgif wordt gebruikt op katoenplantages

- 75% van de katoen is genetisch gemodificeerd

- De productie van 1 t-shirt vereist 2.000 liter water

- Wereldwijd is het aandeel van biologische katoen slechts 1%

- Zonder katoen subsidies in de VS ligt de wereldprijs voor katoen 6% hoger

- Afrikaanse boeren zouden 15% meer kunnen verbouwen zonder de katoensubsidies in de VS

Zoek je biologisch katoen of kleding van bamboe, kijk dan eens bij de volgende favoriete webshops van EcoGoodies:

- Watmooi

 - Kuyichi

- Charlie+Mary

- People Tree

- Miysu

- Greenjump (babykleding)

Nieuwste blogartikelen

koningsdagWil jij er als een echte MISS Holland bijlopen op Koningsdag? Doe dan nu mee met onze winactie op Facebook! Je kunt dit leuke shirtje winnen van Greetings from NL. Meedoen kan t/m tweede paasdag.
ethletic-schoenenDe leuke Ethletic sneakers zijn nog steeds ongeëvenaard qua duurzaamheid. Zo waren ze het eerste (volledig) fair trade schoenenmerk. Het rubber en de sneakers zelf worden op fair trade basis gemaakt in Sri Lanka en Pakistan. Daarnaast heeft...
harry-kledingNederland is een nieuw duurzaam kledingmerk rijker; Harry! Een sympathiek label wat mensen wil inspireren om hun geluk te vinden. Natuurlijk wil Harry ook dat zijn makers gelukkig zijn, daarom wordt de kleding fair trade gemaakt in India....

winactie brandmission april copy

EcoGoodies op Facebook

de-weegschaal 336

Eco Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van eco nieuwtjes, winacties en kortingen? Meld je aan!